top of page
Våra produkter


Bröd & Bullar
Bröd & Bullar



Danskt rågbröd
Vasselbos variant på ett klassiskt osötat danskt rågbröd. Bakat på 100% oblandad rågsikt, rågkross, solrosfrö, linfrö, sesamfrö, malt(mäskat & mältat korn), vetesurdeg & oraffinerat bergssalt. Innan jäsning rullas degen i rågkross och läggs sedan i smörade formar för en sista jäsning innan det gräddas. Efter gräddning vilar brödet i 12 h i bageriet så att det ska vara redo att ätas då ni bär hem det. :)
70 kr
Danskt rågbröd


Råg surdeg
Ett smakrikt och saftigt bröd som är bakat med vetemjöl och råg från Limabacka kvarn, surdeg & oraffinerat havssalt.
85 kr
Råg surdeg


Frukt & råg surdeg
Vill du ha begär efter ett bröd, prova det här! Bakat på vatten, vetemjöl special, stenmalen fullkornsråg, halländskt lantvete, mörk sirap, fikon, russin, aprikos och oraffinerat havssalt.
85 kr
Frukt & råg surdeg


Havre surdeg
Ett ljust men ändå fylligt bröd, helt underbart med en skiva ost på. Bakat med vetemjöl special, Vatten, öländskt lantvete (fullkorn) och havre från Limabacka kvarn. Vetesurdeg och oraffinerat havssalt.
85 kr
Havre surdeg


Valnötsbröd
Ett ljust surdegsbröd med valnötter. Bakas med vatten, vetemjöl special, fullkornsemmer, valnötter & oraffinerat havssalt.
85 kr
Valnötsbröd


Lantbröd/Enkorn
Ett ljust surdegsbröd som passar till det mesta. Bakat på vatten, vetemjöl special, fullkornsmjöl av enkorn & oraffinerat havssalt.
85 kr
Lantbröd/Enkorn


Demi-baguette
En lite kortare och tjockare form av baguette. Bakad med vetemjöl special, halländskt lantvete, vetesurdeg & oraffinerat havssalt.
45 kr
Demi-baguette


Kanelbulle
En riktigt bra kanelbulle till kaffet en Lördag? Jo man tackar sa Gårdslötsbon. Bakat på vetemjöl special från Limabacka kvarn, mjölk, smör, kanel, socker, grovmalen kardemumma, salt och jäst.
30 kr
Kanelbulle


Vaniljbulle
Svårt att bara äta en.. Bakat på vetemjöl special från Limabacka kvarn, mjölk, smör, vanilj, socker, grovmalen kardemumma, salt och jäst.
30 kr
Vaniljbulle


Kardemummabulle
För oss som älskar kardemumma. Bakat på vetemjöl special från Limabacka kvarn, mjölk, smör, socker, grovmalen kardemumma, finmalen kardemumma, salt och jäst.
30 kr
Kardemummabulle

Allergener

Spår av följande kan finnas i alla produkter då dessa livsmedel hanteras i bageriet: mandel, aprikos, aprikoskärnor, valnöt, ägg, sesam, mjölk, smör, fikon, korn, majs, havre, korn, råg.

Vi får många frågor om hur man bäst hanterar surdegsbröden. 

Vira in brödet i en handduk eller låt det ligga framme på skärbrädan. När du skurit i brödet ställs det med den skurna sidan ner på en skärbräda, om så önskar lägg en handduk över. Men ingen plastpåse, förutom på den del av brödet du stoppar i frysen.

För att tina ett helt bröd - ta ut det direkt från frysen och ställ in det i en kall ugn på galler. Sätt ugnen på varmluft 180 grader och låt stå i 20 minuter, ta ut brödet och låt det vila 20 minuter.

Har man ett halvt bröd i frysen är det enklaste att helt enkelt låta det tina på skärbrädan någon timme, men inte med plastpåsen på då. :)

IMG_3894.jpg

Kontakta oss

  • Maila Vasselbo
  • Facebook
  • Instagram

Vasselbo - Gårdslöten - Åkersberga

©2022 by Vasselbo Mikrobageri - Gårdslöten, Åkersberga

bottom of page