top of page

Allergener

Spår av följande kan finnas i alla produkter då dessa livsmedel hanteras i bageriet: mandel, aprikos, aprikoskärnor, valnöt, ägg, sesam, mjölk, smör, fikon, korn, majs, havre, korn, råg.

Vi får många frågor om hur man bäst hanterar surdegsbröden. 

Vira in brödet i en handduk eller låt det ligga framme på skärbrädan. När du skurit i brödet ställs det med den skurna sidan ner på en skärbräda, om så önskar lägg en handduk över. Men ingen plastpåse, förutom på den del av brödet du stoppar i frysen.

För att tina ett helt bröd - ta ut det direkt från frysen och ställ in det i en kall ugn på galler. Sätt ugnen på varmluft 180 grader och låt stå i 20 minuter, ta ut brödet och låt det vila 20 minuter.

Har man ett halvt bröd i frysen är det enklaste att helt enkelt låta det tina på skärbrädan någon timme, men inte med plastpåsen på då. :)

IMG_3894.jpg
bottom of page